Istoria medierii partea II
- mediatorildikodosa
- Jun 7, 2016
- 1 min read

Unele culturi au considerat mediatorul ca pe un personaj sacru, demn de respect special, și rolul parțial suprapus cu cea a bărbaților numiti tradițional înțelepți sau șef de trib. Membrii comunităților pașnice au adus frecvent dispute in atentia liderilor locali sau a înțelepților pentru a rezolva conflictele locale. Această metodă pașnică de rezolvare a conflictelor a fost deosebit de raspandita in comunitatile Confucianiste și Buddiste.
Conform invataturilor filozofului chinez Confucius, persuasiunea morală și acordul concomitent au fost cele mai iluminate metode pentru a rezolva disputele .Pe aceaste filozofie s-a bazat rezolvarea conflictelor in extremul orient de-a lungul secolelor.
În mod similar, Buddha a încurajat adoptarea caii de compromis ca mijloc de realizarea cu calm a viziunii înțelegerii intre oameni și, într-adevăr, iluminarea. Accentul istoric pe soluționarea litigiilor prin compromis în cultura asiatică rămâne intacta si astăzi, find cazul si în prezent în multe țări, inclusiv Republica Populară Chineză; recurgea la litigiu este considerată un eșec și motiv pentru pierderea onoarei.
urmeaza..
Commentaires